Jdi na obsah Jdi na menu
 


Týden 11. - 15.března 2024

15. 3. 2024

Další týden za námi a opět přibývá marodů :-((

V ČJ probíráme párové souhlásky, zatím BxP, DxT, ĎxŤ, VxF. Učíme se je správně doplňovat do slov pomocí odůvodňování - jiným tvarem slova nebo slovem příbuzným. Např: HŘIB - hříbek; HLOUBKA - hluboko, pojď - půjde, atd. V písance procvičujeme opis a přepis slov, jednoduchých vět, snažíme se, aby písmo bylo úhledné, sedělo hezky na řádku a psaní bylo bez chyb. Ve čtení pracujeme s porozuměním textu, každý pátek si děti na konci poslední hodiny čtou ze své knihy.

V matematice procvičujeme počítání do 90 a násobení, dělení 1-5 s oporou násobků. Řešíme známá matematická prostředí, více jsme se zaměřili na řešení slovních úloh  - v textu vyhledáváme čísla ke složení výpočtu, slova, která nám určí znaménko a skládáme slovní odpověď. Opět jsme zkoušeli rýsovat podle pravítka a měřit v centimetrech. Děti by už měly mít v penále tužku č.3 na rýsování, krátké pravítko a gumu. Na žádost vedení dostaly děti v rámci celého ročníku srovnávací matematický test. Naše třída byla trochu v nevýhodě, co se týče geometrie, děláme ji zatím trochu jinak, ale matematicky jsme dopadli na VÝBORNOU :-))

V PRV jsme si povídali o pomáhání při úklidu, pokojových rostlinách a péči o ně. Příští týden nás čekají domácí mazlíčci a děti si zkusí připravit svůj první referát.

Hned v pondělí první hodinu nás ve škole navštívil kouzelník Podzimek se svým představením. (foto na Rajčeti)

Příští týden nás čeká ve středu výlet do Prahy za VELIKONOČNÍM PŘÍBĚHEM. Děti se seznámí s velikonočními zvyky a tradicemi, upečou si velikonoční jídáše. V pátek si poprvé zkusí matematickou soutěž Klokan. Jde o různé matematické úlohy, kde děti nejen počítají, ale je potřeba i trochu logicky uvažovat. Kdo si chce zkusit nějaké úlohy z minulých ročníků, tak může na těchto stránkách: 

https://www.matematickyklokan.net/