Jdi na obsah Jdi na menu
 


Týden 15. - 19.dubna 2024

19. 4. 2024

Tento týden jsme jsme udělali další kus poctivé práce :-)

V ČJ opakujeme slova se skupinami DĚ TĚ NĚ BĚ PĚ VĚ MĚ, zapisovali jsme jejich slabičnou a hláskovou stavbu, protože u některých jinak píšeme, jinak vyslovujeme. Denně procvičujeme opis, přepis, protože děti stále dost zapomínají psát čárky, háčky a znaménka na konci věty. Také jsem zjistila, že někdo nemá stále upevněnou znalost velkých psacích písmen, tak prosím doma trénovat. Minulý týden jsme psali větší kontrolní test, který se dětem povedl :-)

V M sčítání a odčítání do 100, porovnávání. Násobení a dělení 1-6 s oporou násobků, násobky 7. Pamětně již bez opory násobků - pouze NÁSOBENÍ 2-3. Začali jsme pracovat s obvodem tvarů, skládáme různě velké obvody pomocí dřívek, zakreslujeme do čtvercové sítě, počítáme obvody tvarů ve čtvercové síti. Minulý týden jsme psali větší kontrolní test, který dopadl velmi dobře, ale byly tam opravdu některé zbytečné chyby z nepozornosti - záměna znamének, neúplné řešení.

V PRV jsme opakovali téma JARO + hospodářská zvířata a jejich užitek. Příští týden si napíšeme testík na prověření znalostí.

PROSÍM o pravidelnou kontrolu přípravy do školy. Děti stále nemají mazací fixy, je čím dál tím větší zapomínání - pomůcek, úkolů. Vše si píšeme do notýsku, tak ať se tam denně dívají!