Jdi na obsah Jdi na menu
 


Týden 18.-22.března 2024

22. 3. 2024

V ČJ jsme probrali další párové souhlásky ZxS, ŽxŠ a příští týden nás čeká poslední dvojice HxCH. Denně spodobu hlásek opakujeme - doplňujeme a vždy odůvodníme alespoň dvěma tvary nebo slovy příbuznými (hřib - hříbek - hřiby) Ve psaní trénujeme opis, přepis, diktát, čteme texty s porozuměním, k textu tvoříme otázky.

V matematice sčítáme a odčítáme do 90, násobíme 1-6 pomocí násobků, řešíme slovní úlohy. Opakovali jsme prostředí Rodiny, Autobus, vrátili jsme se k částem celku. V geometrii jsme se věnovali osové souměrnosti ve čtvercové síti - překreslit, složit tvar, obrázek.

V Prvouce jsme si povídali o povolání a děti si doma připravili povídání (referát) o domácím mazlíčkovi.

Ve středu jsme vyrazili do Prahy do Národopisného muzea, kde na nás čekal program VELIKONOČNÍ PŘÍBĚH. Děti se seznámily se symboly Velkonoc, s lidovými zvyky a tradicemi. Nakonec si upekly jidáše.

V pátek proběhla celostátní soutěž Matematický klokan. Děti řešily 18 slovních úloh a na základě svého řešení měly vybrat z 5 nabídnutých výsledků. Některé úlohy byly velmi jednoduché, u některých to chtělo trochu důvtipu, logického uvažování a trpělivosti při jejich řešení. Úlohy se bodují, ale NEZNÁMKUJÍ!  Za správnou odpověď získávaly 3-5 bodů, za špatnou odpověď 1 bod dolů a za žádnou odpověď 0 bodů. Celkem mohly získat 90 bodů. Výsledky si zapíšeme do ŽK příští týden.

Kdo by chtěl, může si další úlohy vyhledat na níže uvedených stránkách. Druháci mají kategorii CVRČEK.

www.matematickyklokan.net