Jdi na obsah Jdi na menu
 


Týden 4. - 8.března 2024

8. 3. 2024

Ve třídě se držíme v hojném počtu a vrátil se nám bývalý spolužák Míša.

V ČJ se učíme rozlišovat hlásky na konci a uprostřed slov, zatím BxD, DxT, ĎxŤ. Odůvodňujeme jinými tvary (hřib - hřiby) nebo slovy příbuznými (hřib - hříbek). Pravidelně procvičujeme pravopis souhlásek, tento týden jme opakovali abecedu. Přepisujeme kratší texty, dbáme na čitelnost, pěknou úpravu bez většího škrtání a psaní bez chyb. Při čtení se snažíme o plynulé navazování slov a správnou intonaci na konci věty. Zavedli jsme si čtenářské listy (zápis knihy) - název, autor, ilustrace, nakladatelství a ještě přidáme 1-2 věty o čem kniha je, až děti knihu dočtou. Do konce druhé třídy by děti měly mít aspoň 2 čtenářské listy = 2 přečtené knihy.

V M sčítáme a odčítáme do 80, násobíme 2-5 v různých matematických prostředích, porovnáváme, řešíme slovní úlohy. V geometrii pracujeme s částmi celku, s délkou tyče, řešíme úlohy na prostorovou představivost. Příští týden budeme zase rýsovat a zkusíme si měření pravítkem.

V Prv jsme si napsali testík, který dopadl velmi dobře a děti chválím. Asi 3 děti stále neumí základní ručičkové hodiny!