Jdi na obsah Jdi na menu
 


Týden 29.ledna - 1.února 2024

1. 2. 2024

Poslední týden prvního pololetí jsme zvládli, výpis z vysvědčení dostaly děti včera :-)

V ČJ je aktuálním učivem pravopis tvrdých a měkkých souhlásek. Stále procvičujeme tvoření a psaní vět, vrátili jsme se k opakování abecedy, protože to některé děti zapomněly. Při čtení trénujeme správnou techniku, intonaci, plynulost a porozumění. V Písance jsme dokončili nácvik tvarů psacího písma a nyní budeme trénovat opis, přepis a psaní, doplňování neúplných vět.

V M počítáme již do 70, trénujeme násobilku zatím 1,2,3. Tento týden jsme se zaměřili na dělení, aby děti uměly používat násobky, které mají neustále na očích, než ji dostanou do hlavy. Více začneme řešit slovní úlohy - s penězi, hodinami apod. V geometrii pracujeme s krychlí - její vlastnosti, stavby, zabýváme se částmi celku - polovina, třetina, čtvrtina a geometrickými tvary. Spojujeme body rýsováním podle pravítka.

V Prv probíráme téma ČAS - ručičkové hodiny (čtvrt, půl, tři čtvrtě, celá, které by děti měly umět nejen určit, ale i zakreslit. Digitální hodiny - čtvrt, půl, tři čtvrtě, celá; části dne; pojmy minulost, současnost budoucnost.

Od příštího týdne dochází k malé změně rozvrhu (úterý, středa) z důvodu Plaveckého výcviku.

Ve středu jsme byli naposledy bruslit a spojili jsme to s rozdáváním vysvědčení. (foto bude). Dnes jsme poslední dvě hodiny hráli deskové hry.