Jdi na obsah Jdi na menu
 


Týden 6. - 10.března 2023

10. 3. 2023

Chodíme do školy stále v pěkném počtu, tak uděláme společně spoustu práce :-)

V ČJ se zaměřujeme na správnou techniku čtení. Zkoušíme již číst celá kratší slova bez hláskování v jednoduchém textu. Čteme s porozuměním, odpovídáme na jednoduché otázky k textu. Při čtení básně vyhledáváme rýmy a vymýšlíme další. Vyhledáváme v textu zadaná slova, vysvětlujeme si význam neznámých slov. Zkoušíme řadit slova ve větě do správného pořadí. Tento měsíc máme téma Zvířata.

Učíme se psát další písmena. Nacvičujeme správné napojování písmen ve slovech. Slova opisujeme, přepisujeme, píšeme také diktát, který je pro děti těžší, protože si musí vybavit správné napojování písmen. Všechny tvary probraného psacího písma mají neustále před sebou na tabuli, než si to plně zafixují.

V matematice již počítáme do 15. Sčítáme, odčítáme, rozklad čísel, hadi, pyramidy, neposedové, nově - schody. Numeraci děti také procvičují pří řešení slovních úloh a hře Autobus. Stále ještě mohou používat prsty i krokoměr. Pracujeme s krychlovými stavbami - stavíme dle zadaných podmínek, plánu stavby. Pracujeme s pojmem polovina.

V Prvouce jsme opakovali časové úseky - rok, roční období, měsíce, dny v týdnu, části dne a trénovali jsme určování času - celá, půl.

 

V pondělí půjdeme naposledy bruslit v tomto školním roce.